Skyddsnät, byggnät och alla andra nät

Vi mått -anpassar alla typer av nät stora som små.
FÖR BYGG & ANLÄGGNING, ARKITEKTER, TILLVERKANDE INDUSTRI, ÅTERVINNING & TRANSPORT, JORDBRUK, SKOGSINDUSTRIN, HJÄLPMEDEL OCH SPORT
Industrinät levererar designade nät till Björn Borg
Industrinät är stolt leverantör av nät till Björn Borg i samband med lanseringen av Robyns nya klädkollektion i 5 länder i Februari 2019. Nico Selenius, Trade Activation Manager på Björn borg på Björn Borg säger "
"Alla är supernöjda och det blev jättebra med nätväggarna"

Robert Gustavsson Project Manager, Sales på Green Lite interior Solutions säger om samarbetet med Industrinät:
" Allt gick jättebra, stort tack för leverans och all support"
Läs vår intervju med Nico på Björn Borg här och se resultatet nedan.
Skyddsnät som räddar liv
"Tidigare beställt nät är monterat sen ett tag tillbaka med mycket bra resultat. Under
gårdagen stöp en hamnarbetare på en tamp och föll ner i nätet. Utan detta nät hade
denna person ramlat rakt ner bland aktertrustrarna på fartyget. Summa sumarum så fungerar nätet mycket bra! Men nog om detta! Jag skulle vilja måttbeställa lite mera nät"


Citat från vår kund Tomas Söderlund, Tungdykargruppen Stockholm ( se bild nedan )
Undvik olyckor
34 770 st arbetsplatsrelaterade olyckor med sjukskrivning som följd skedde
enligt arbetsmiljöverket under 2017 i Sverige. 11 000 av dessa är rena fallolyckor enligt en ny rapport som Afa försäkring har gjort.
Ca 65 000 olyckor skedde som inte föranledde sjukskrivning. Utöver detta har vi ett mörkertal. En del av dessa olyckor hade kunnat undvikas med hjälp av skyddsnät.
Tilläggstjänster och produkter
.Vi erbjuder installation för 750 kr per timma och projektledning från 450 kr per timma. Vi samordnar vid behov med olika partners och dess produktutbud och tjänster för att tillgodose Er med en totallösning. Gällande övriga typer av nät så har vi finmaskigt nät plastnät, staket, insynsskydd och vindskydd, stängsel,
sportnät som fotbollsnät och bollstoppsnät, klätternät, rep och vävar, nät för skogs och transportindustrin, jordbruksnäringen samt för arkitekter och för andra designprojekt.
Om oss
Vi är ett familjeföretag från Västsverige som opererar över Norden. Säkerhet kommer före allt för oss. Därför jobbar vi bara med certifierade ledande tillverkare inom EU. Vi mått-anpassar näten enligt era önskemål och levererar dem med påsydda avslutningskanter. Vi kan också leverera hela rullar.
Behöver ni installation, besiktning eller annan hjälp läs mer om våra tjänster här. De vanligaste nättyperna som vi säljer hittar du här.
Kontakta mig Birk för frågor om nät på birk.zackrisson@industrinat.se eller daniel.olsson@industrinat.se på telefon 031-7884512

Vår styrka är att vi enkelt kan anpassa oss efter marknadsbehov och tillgång och anpassar nischade lösningar tillsammans med partners och tillverkare. I våra projekt ser vi till att kvalitetssäkra alla led. Allt från att partners håller absolut högsta säkerhetsklass i form av avsedda certifieringar och erfarenhet samt kring vårt arbete med materialval och utvärdering av tillverkare och metoder.
Vill ni komma till vår webshop ? Klicka här ---------------->
Industrinät modell arbetsmetodik från installation till återvinning
Hur kan vi minska miljöpåverkan?
Samtliga våra nät kan återvinnas och Sverige har ett väl fungerande nätverk av återvinningscentraler och återvinningsföretag som jobbar på ett föredömligt sätt. Flera
av produkterna har även Oeko Tex certifiering som är garant för att produkterna är fria från skadliga kemikalier.

Själva råmaterialet i alla plastnät är dock olja. Vi vill ta fram ett fosilfritt alternativt och återvinna den plast som redan finns tex i våra hav och tillämpa i våra applikationer. Vi ser att det finns en avsevärd risk att inte all plast återvinns och i värsta fall hamnar i våra hav och vattendrag. Därför tittar vi även på helt fosilfria material, rena naturmaterial som tex hampa och lin. Hampa som är en växt har vi redan har i repform. Hampa är ett biologiskt nedbrytbart naturmaterial med starka egenskaper som det går att bygga nät av.

Vill du hjälpa till?

Det enklaste sättet är att välja oss som leverantör eller föreskriva våra nät. Detta ger oss automatiskt möjlighet att fortsätta utvecklingen av mer hållbara lösningar som är en tidskrävande och initialt olönsam process men samtidigt väldigt spännande.

Vårt mål är att ha en mer hållbar slutprodukt före 2020. Vi välkomnar andra företags initiativ, även kollegor i branschen ! Finns det någon som redan har en lämplig produkt på marknaden så är vi även beredda att återförsälja eller förädla denna.

En förstudie är redan i gång och ett flertal av våra största kunder säger sig intresserade av att köpa en slutprodukt som är mer miljövänlig än dagens produkter.

Vi har lanserat en internationell sida med exportambitioner. Jag har dock tagit beslut att bromsa marknadsföringen av denna och istället satsa på att först få fram en mer miljövänlig slutprodukt så all fokus är på miljöforskning tillsammans med våra partners.

Miljön kan inte vänta.

För mer information eller samverkan kontakta mig direkt på mail
daniel.olsson@industrinat.se eller tel 0760001382

Med hållbara hälsningar

Daniel Olsson CEO Industrinät Nordiska Nätlösningar
Använd nät
Allvarliga olyckor sker varje år med byggställningar i kombination med sk väderskydd.
Den vind och vattentäta plasten blir som ett vindfång och genererar extrema krafter som kan fälla en hel ställning.
Vi anser att man skall ha nät med vindgenomsläpp så långt detta är möjligt. Då kan man också förankra dessa väl med tex certifierade spännband utan risk för vindfång.

https://www.byggnads.se/regioner/vast/aktuellt/201722/stallningsras/
https://www.youtube.com/watch?v=gEoa9HbOKgo

De stängsel och staketfirmor som vi samarbetar med vittnar om att till och med markgjutna staket kan ge vika pga plastbanderoller och likande vindtäta plaster. Detta visar vilka enorma krafter som vindfång kan ge upphov till. Att förankra byggnadställningar i fasader tillsammans med helt vindtäta väderskydd kan ge en falsk trygghet. Använd nät istället. Helt vindtäta plastskydd bör endast användas när det inte blåser för mycket ( om överhuvud taget ) det är samma sak med tält förresten, dessa kan man heller inte ha uppställda med tältduk på i för stark vind oavsett hur de är förankrade eller inte. Skillnaden är bara att skadan kan bli klart större på en byggställning..

Vill du ha mer information ?
Konsultation kring nät och certifieringar
Våra nät och guider följer normerna EN-1263-1 och EN 1263-2 som avser själva uppsättningen.
Våra klätternät för publikt bruk klarar säkerhetstandard EN 1176. Nytt är också att vi nu kan erbjuda flamsäkrade nät med certifikat enligt UNE 23727 standard med certifiering M1 & klass B1.
Fallskydd är särskilt reglerade
Fallskyddsnät som skall skydda människor från fall skall klara specificerade brytgränser, skall innehålla unika testprotokollnummer samt testmaskor som används vid återbesiktning av nätet. Dessutom skall fallhöjder, nätets storlek och sviktutrymmet under själva nätet beaktas. Nät som skall användas för andra syften är fallskydd för personer regleras inte av certifieringarna men vi guidar er ändå samt ger rekommendationer. Klätternät för publikt bruk kräver specifika material som vi guidar er kring. Vi hjälper er genom hela processen.
Transportnät, vävar vind och insynsskydd
Beskriv ditt projekt
Vad skall du använda nätet till ? Vet du måtten redan ? Annars hjälper vi dig att reda ut allting
Genom att klicka på formulär -knappen så godkänner du vår "Privacy Policy" Självklart följer vi och är utbildade i GDPR. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du vår Coockie policy som du kan läsa om här. Mer om GDPR kan läsa om du klickar på länken här: Notera att vi inte automatiskt lägger till dig i nyhetsbrev eller annan mailbaserad marknadsföring kopplat till dessa uppgifter när du fyller i formuläret. Vill du hålla dig uppdaterad med våra nyheter rekommenderar vi istället att du anmäler dig till våra nyhetsbrev eller följer oss på sociala medier.
Vindskyddsnät
Vindskyddsnät
Nät för att säkra broar
Nät för att säkra broar
Sidoskydd
Sidoskydd
Lyftnät
Lyftnät
Skyddsnät och bollstopp
Skyddsnät och bollstopp
+46 31 7884512
birk.zackrisson@industrinat.se
daniel.olsson@industrinat.se
Sportmaterial Sverige AB
Möbelgatan 4, 431 33 Mölndal
info@sportmaterial.se
www.sportmaterial.se
www.industrinat.se
www.industrialnetsolutions.com
  • - 3000 nöjda kunder - Kvalitet och säkerhet framför allt - Kundanpassade lösningar

2019. Samtliga foton och media är reserverade och får inte användas utan Sportmaterial Sverige AB´s skriftliga medgivande.